TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,3373 %0,11
EUR 34,8854 %0,07
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,7781 %0,71
Logo
Anasayfa Borsa FED’in Faiz Politikası Endişesiyle Küresel Piyasalarda Satış Var

FED’in Faiz Politikası Endişesiyle Küresel Piyasalarda Satış Var

ABD Merkez Bankası'nın (FED) yüksek faiz oranlarına devam sinyali, küresel piyasalarda satış baskısına neden olurken, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi dalgalı bir seyir izliyor.

Yayınlanma:
FED’in Faiz Politikası Endişesiyle Küresel Piyasalarda Satış Var

ABD Merkez Bankası’nın (FED) yüksek faiz oranlarına devam etme beklentileri, küresel piyasalarda genel bir satış baskısına neden olurken, Türkiye’de ise Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dalgalı bir seyir izliyor. Yatırımcılar, gün içinde yabancı alım ve satımlarını sık sık kontrol ederek hisselerindeki pozisyonlarına odaklanıyor.

Dünkü işlemlerde BIST 100 endeksi, yüzde 2,78 oranında sert bir düşüş yaşayarak 7.412 puandan kapanmıştı.

Ancak bu sabah yüzde 0,13’lük bir yükselişle 7.421 puandan açıldı ve saat 10.24 itibarıyla yüzde 0,27 düşüşle 7.393 puandan işlem görüyor.

fedin-faiz-politikasi-endisesiyle-kuresel-piyasalarda-satis-var

BIST 100 içerisinde yabancı oranı artan hisseler

İş Yatırım’ın günlük raporuna göre, yabancı payındaki değişikliklere odaklanan yatırımcılar, günlük bazda en çok artan hisseler arasında Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret (ONCSM), Mhr Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MHRGY) ve Tarkim Bitki Koruma San. ve Tic. A.Ş. (TARKM) gibi şirketlerin olduğunu gözlemliyor. ONCSM’de yabancı payı, yüzde 7,38’e ulaşarak dikkat çekiyor.

Bu artış trendinin çoğunlukla son dönemde halka arz edilen şirketlerden kaynaklandığı göz önüne alındığında, özellikle Pınar Su Sanayi ve Ticaret A.Ş. (PINSU), Bati Ege Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS (BEGYO), Dmr Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş. (DMRGD), BMS Birleşik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BMSTL) ve Cates Elektrik Uretim AS (CATES) gibi isimlerin de dikkate alınması önemlidir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz