TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,3304 %0,17
EUR 35,1670 %-0,02
BIST100 8.087 %0,76
GBP 41,1268 %-0,01
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Teknoloji Hisse Senetleri Şükran Günü’ne Hazırlanıyor

Teknoloji Hisse Senetleri Şükran Günü’ne Hazırlanıyor

Teknoloji sektörü, Şükran Günü öncesinde hisse senedi rallisiyle yükseliyor. Bu hafta yüzde 2,4'lük artışla Nasdaq endeksi üç haftalık kazancını yüzde 12'ye taşıdı.

Yayınlanma:
Teknoloji Hisse Senetleri Şükran Günü’ne Hazırlanıyor

Teknoloji yatırımcıları, Şükran Günü‘ne yaklaşırken hisse senedi rallisinden faydalanıyor. Bu hafta Nasdaq endeksi yüzde 2,4 artarak üç haftalık kazancını yüzde 12‘ye çıkardı. Intel, bu hafta yüzde 13‘lük büyük bir artışla en çok kazanan şirket oldu.

Şirketin PC talebindeki güçlü artış ve veri merkezi işine vurgu yapması, analistleri olumlu etkiledi. Nvidia‘nın önümüzdeki hafta açıklanacak sonuçları da teknoloji yatırımcıları için odak noktası oluyor.

teknoloji-hisse-senetleri-sukran-gunune-hazirlaniyor

Tesla ve Intel hisseleri öne çıktı

Intel’in ardından Tesla hisseleri yüzde 9,2 artarak bu haftanın en çok kazanan ikinci şirketi oldu. Tüm bunlar, teknoloji sektörünün faiz oranlarına hassasiyetini gösteriyor. Özellikle düşük faiz oranları, teknoloji hisselerine yönelimi artırıyor.

Bu hafta elde edilen ılımlı ABD enflasyon verileri de piyasalara destek sağlıyor. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Ekim ayında beklentileri karşılayarak yatay seyretti. Yıllık bazdaki artış yüzde 3,2 olarak gerçekleşti. Bu veriler, Fed’in faiz artırım kampanyasının sona erdiği beklentilerini artırıyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz